top of page

Viikonlopun täydeltä Combat Muay Borania ja itsepuolustusta

Ensimmäistä kertaa mestari Maria Vallone Italiasta vieraili Suomessa opettamassa Muay Borania. IMBA Finland järjesti avoimen itsepuolustuskurssin naisille, sekä Combat Muay Boran –seminaarin kaikille lajista kiinnostuneille. Treenifiilis oli mitä mahtavin, ja viikonlopun aikana opittiin paljon tärkeitä taitoja. Lue lisää ja katso kuvia viikonlopulta!


Itsepuolustuskurssi Varalassa keräsi kiitosta

Defend Yourself -seminaarissa oli rento ja ystävällinen meininki

Kuinka toimit kuristustilanteessa? Miten pääset irti otteesta, kun joku tarttuu voimakkaasti käteesi kiinni – tai tarttuu sinuun kiinni selkäpuolelta? Entäpä millaisia aseita – kovia kohtia – kehostasi löytyy jo luonnostaan?


Muun muassa näihin asioihin perehdyttiin Varalassa sunnuntaina 3. helmikuuta järjestetyllä itsepuolustuskurssilla. IMBA Finlandin vieraana ollut mestari Maria Vallone opasti äärimmäiseen itsepuolustukseen soveltuvien tekniikoiden ja periaatteiden hyödyntämistä erilaisissa uhkaavissa tai vaarallisissa tilanteissa – tietysti turvallisessa ympäristössä harjoiteltuna.


Kurssilla opittiin mm. voimantuotantoa kehosta. Kuvassa pistehanskaa pitää mestari Vallone.

Kurssi ylitti monen odotukset, ja opetusta kehuttiin vuolaasti. Moni kertoi oppineensa kolmen tunnin seminaarissa jo paljon uutta ja hyödyllistä, ja ennakkoluuloista huolimatta harjoittelu olikin oikein hauskaa sekä turvallista. Toivomme, että seminaari herättää kipinän opetella lisää tärkeitä taitoja – parhaan oppimistuloksen saavuttaminen kun vaatii luonnollisesti paljon toistoja.Tutustumista Combat Muay Boraniin mestarin seminaarissa


Miten kehosta tuotetaan mahdollisimman paljon voimaa fysiikkaan perustuen? Mitä yhdeksää kehon asetta voimme hyödyntää joutuessamme taistelutilanteeseen? Kuinka hyödyntää vastustajan käyttämää voimaa häntä vastaan? Combat Muay Boran –seminaari tarjosi vastauksia näihin kysymyksiin.


Hymy huulilla hyvän treenin jälkeen

Harjoittelua pädeihin ja pistehanskoihin parin kanssa.

Mestarin valvovan silmän alla sai vastauksen kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Mutta mitä on Combat Muay Boran? Siamin taistelukentillä yrityksen ja erehdyksen kautta syntyi taistelutaito, jota varjeltiin ja opetettiin sukupolvelta toiselle. Rauhan aikoina siamilaiset soturit hyödynsivät sotataitojaan gladiaattori-taisteluissa, ja myöhemmin laji pelkistyi urheilumaisemmaksi thainyrkkeilyksi. Alkuperäiselle käyttötarkoitukselleen uskollista aseetonta thai-taistelutaitoa puolestaan kutsutaan nykyään Combat Muay Boraniksi.


Seminaarissa opittiin mestarin johdolla erilaisia tekniikoita, ja päästiin harjoittelemaan niitä käytännössä yhdessä muiden lajista kiinnostuneiden kanssa. Osallistujat pääsivät kurkistamaan, mitä Combat Muay Boran pitää sisällään, ja miten sitä IMBA:ssa opetetaan sekä harjoitellaan. Toivottavasti näemme myös tulevissa tapahtumissamme – ilmoitamme niistä nettisivuillamme sekä somessa.Tekniikkatreenissä tuli hiki – IMBA Finland mestarin opissa


Jalkatyötä, uusia tekniikoita, tuttujen asioiden kertaamista ja hiomista – viikonloppu oli myös IMBA Finlandin jäsenille täynnä treeniä. Mestarin opissa päästiin harjoittelemaan tekniikkapainotteisesti, mutta tahti oli kova ja hiki puski pintaan. Fiilis salilla oli tavallistakin mahtavampi – kaikki keskittyivät kuin viimeistä päivää ja ottivat ilon irti kansainvälisen mestarin opetuksesta.


Harjoiteltuja tekniikoita päästiin soveltamaan myös pistehanskoihin. Mestari Vallone kuvassa keskellä.

Myös vapaa-aika viikonloppuna vierähti tietysti vieraidemme seurassa. Istuimme iltaa hyvän ruuan äärellä toisiimme tutustuen sekä kuulumisia vaihtaen. Pienenä bonuksena veimme vielä ulkomaalaiset ystävämme avantouinnille nauttimaan suomalaisesta talvesta.

Kansainvälisen akatemian parhaita puolia on se, että vaikkei koskaan itse lähtisi treenimatkoille, voi tutustua IMBA:n jäseniin ympäri maailman.

Mestari Vallonen matkassa oli kaksi opettajaa Italiasta – Alessandro sekä Emanuele, ja lisäksi viikonlopun tapahtumiin osallistui hyvä ystävämme ja treenikaverimme Penelope Ranskasta. IMBA on parhaimmillaan kansainvälinen suuri perhe – vaikka sen jäsenet ovat levittäytyneet ympäri maailman, meitä yhdistää rakkaus lajiin ja sen harjoitteluun.


Mestari Vallone sekä IMBA Finlandin jäseniä treenileirin jälkeen
Mestari Vallone, muut kansainväliset vieraamme sekä IMBA Finlandin jäseniä treenileirin jälkeen

Seuraa IMBA Finlandia Facebookissa ja Instagramissa – näin pääset kurkistamaan treenifiiliksiimme sekä pysyt kartalla tulevista tapahtumista. Viikonlopun seminaari ei ollut viimeinen laatuaan – seuraavat suunnitelmat ovat jo mielessä…!


Seuraava seminaari la 8.2.2020 Varalassa! Lue lisää täältä!


Comments


bottom of page