top of page

MITÄ ON

MUAY BORAN?

Maailmalla tunnettu kamppailu-urheilulaji, thainyrkkeily (Muay Thai) on yksi osa yli tuhatvuotista ja runsasta taistelutaiteiden kirjoa. Muay (Thai) Boran on sateenvarjotermi näille taiteille.

MUAY BORANIN YTIMESSÄ

MUINAISET TAISTELUTAIDOT

Taitoja muinaisen Siamin taistelukentiltä tuhansien vuosien takaa. Yrityksen ja erehdyksen kautta kehittyneitä tekniikoita, joista toimivimmat siirtyivät sukupolvelta toiselle. Rauhan aikoina soturit harjoittelivat ja taistelivat otteluissa paljain nyrkein sekä nyöreillä sidotuin käsin.

 

Thaisoturien ja heidän ylivertaisten taitojensa ansiosta Siamin kuningaskuntaa ei koskaan onnistuttu valloittamaan.

Lert%20Rit_edited.jpg

3 pilaria

Muay Boran IMBA on moderni yhdistelmä perinteisiä taistelutaitoja, ja se perustuu kolmelle tekniselle pilarille:

Combat Muay Boran, perinteisten aseettomien Thai-taistelutaitojen soveltamista moderniin kamppailuun ja urheiluuun.

IMBA Lert Rit, Thaimaan armeijan lähitaistelujärjestelmä sovellettuna siviilikäyttöön. Lert Rit perustuu muinaisiin taistelustrategioihin ja tekniikoihin.

IMBA Muay Pram, muinaisen Siamin lähitaistelu- ja pystypainityyli, joka on modernisoitu tieteellisiä periaatteita noudattaen.

Arkitreeneissämme opit jokaista näistä pilareista.

About basic course

Toisin kuin muissa Kaukoidän taistelutyyleissä, Muaylla ei ole yhtä perustajaa, vaan se on peräisin Thaimaan kulttuuriperinnöstä kokonaisuudessaan, thaimaalaisilta itseltään.

Marco De Cesaris

THAIMAAN AINUTLAATUINEN PERINTÖ

Tekniikoilla on thainkieliset nimet, jotka opimme harjoitellessamme. Lähes jokaiseen tekniikkaan kätkeytyy thai-mytologiaan liittyvä tarina, joka kuvaa tekniikkaa arkielämän ja ihmisten kautta. Näin tietoa on siirretty sukupolvilta toisille vuosisatojen ajan.

Munkki lakaisee lattiaa. Jaavalainen heittää keihään. Krokotiili heilauttaa häntäänsä...

Lajin tekniikoita kuvataan tarinoilla, jotka tiivistävät paljon kuvailevaa tietoa helposti muistettavaan muotoon. Lisäksi kaikki Muay Boran -tekniikat sisältävät palasia Thaimaan kulttuurista ja historiasta – siinä vasta kiinnostava yhdistelmä opeteltavaksi!

sillapha%20kan%20rab_edited.jpg

Yhdeksän kehon aseen tieteellinen käyttö.

pää. kyynärpäät. nyrkit. polvet. thaiksi siis nawarthawooth – yhdeksän kehon asetta.

Muay Boranissa käytämme kovia kehon osia vastustajan kehon heikkoihin kohtiin – kuten siamilaiset soturit tekivät taistelukentillä.

Lajiimme kuuluu esimerkiksi iskuja, puolustautumista, pystypainia ja heittoja.

tecniche_edited.jpg

IMBA – kansainvälinen akatemia

olemme osa  IMBAa (International Muay Boran Academy), jonka on perustanut italialainen mestari marco de cesaris. Hänellä on vuosikymmenten kokemus muinaisista thai-taistelutyyleistä.

Muay Borania harjoitellaan maailmanlaajuisesti jo yli 20 maassa.

 

De Cesaris opiskeli sinnikkäästi thainyrkkeilyä, mutta kiinnostui sen alkuperästä. Hän keräsi oppia ja tietoa useilta mestareilta ja on omiststanut elämänsä lajin harjoittelulle ja tutkimiselle.

 

Thaimaan perintö, Muay Boran oli kadota thainyrkkeilyn suosion myötä. De Cesaris tutki ja keräili tietoa eri mestareilta eri tyyleistä ja tekniikoista, ja yhdisti ne yhteiseen opetusohjelmaan. De Cesaris on lisäksi kirjoittanut lajista lukuisia kirjoja.

Practical info

...NYKYPÄIVÄNÄ

 

 

Suurmestarimme on kerännyt laajat tietonsa Muay Boranista IMBA:n yhteiseen opetusohjelmaan, jota noudatetaan lukuisilla IMBA:n saleilla ympäri maailman.

 

Uusimpana lisäyksenä on ilmainen web-sovellus, jonka kautta osa Muay Boranin laajasta tekniikkakirjastosta on jokaisen saatavilla. Haluamme jakaa tietomme Muay Boranista, jotta Thaimaan arvokas perintö säilyy.

bottom of page