top of page

Takaisin kuntoilun pariin Muay Boranin avulla – Karo Kilpinen

Karo Kilpinen aloitti Muay Boranin kevättalvella 2018. Laji osoittautui mainioksi keinoksi kasvattaa kuntoa ja poistaa stressiä. Lue koko tarina:


Karo Kilpinen

Stressi katoaa salilla


”Stressin poistoon tämä on ihan mahtava laji – täällä todella unohtuu työ- ja arkimurheet.” Karo toteaa. Salilla on Karon mukaan hyvä keskittyä oppimiseen, ja päditreenissä pääsee mukavasti purkamaan energiaa.


Tärkein syy treenaamiseen ei Karon kohdalla ole itse laji, vaan kunnon kasvattaminen. Oppi taistelutaidoista karttuu harjoittelun sivutuotteena.


”Harjoittelusta on ollut ihan valtavasti apua – keho on vahvistunut ja kyllä vanhankin miehen notkeus kehittyy ihan huomaamatta” päivittelee Karo.

Treeni on tuonut myös paljon energiaa ja apua arkeen kunnon kasvaessa. Hissin käyttökin vaihtui portaisiin peruskurssin aloittamisen myötä. ”Näin keski-ikäisten miesten joukossa on myös iso juttu, että saan sukat jalkaan istumatta alas” Karo naureskelee.Onko Muay Boran vihaisten miesten laji?


Karo päätyi IMBA Finlandiin kokeilemaan Muay Borania ystävän suosituksesta. Monen muun tapaan Karokaan ei ollut Muay Boranista kuullut, eikä taustaa kamppailu- tai taistelulajien parista ollut entisestään. ”Mulla oli sellainen harhaluulo, että täällä lyödään ihmisiä ja että taistelulajit ovat vihaisten miesten juttu” Karo hymyilee.


Totuus paljastui toisenlaiseksi, ja treeni on jatkunut nyt reilun vuoden. Vihaisia miehiä ei ole tullut salilla vastaan - päinvastoin.

”IMBA on sellainen ilon kautta tekemisen seura – täällä on tosi hyvä porukka joka kannustaa treenaamiseen” Karo kertoo.

Kunto on kasvanut valtavasti


Muay Borania Karo kuvailee varsin monipuoliseksi liikunnaksi. ”On ihan sama, mistä lähtökohdista tulee – jokaiselle täällä on ihan varmasti jotakin” Karo kertoo. Hän myös vakuuttaa, että lajin voi varsin hyvin aloittaa yli nelikymppisenäkin.


Kunto on harjoitellessa kasvanut Karon sanojen mukaan valtavasti. ”Valmentajani Dani ehdotti joskus leikillään, että peruskurssilta olisi voinut ottaa videomateriaalia johon palata sitten, kun kehitystä on tapahtunut. Olisipa hurja nähdä sellainen video nyt”.


Vuosien varrella kuntoilu oli jäänyt taka-alalle, mutta Muay Boranin kautta Karo löysi takaisin aktiivisen elämäntavan pariin. ”Voisin todeta, että on hienoa saada vähän itseänsä takaisin” hän summaa.


 

Sarjassa tutustumme IMBA:n jäseniin Suomesta ja maailmalta.

 

Mukaan seuraavalle Muay Boranin peruskurssille? Lue lisää tästä!


留言


bottom of page