top of page

Etätreenit pystyyn parin päivän varoitusajalla

Salimme on suljettu, ja toimenpiteet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi vievät monet meistä neljän seinän sisälle. Mitä pieni urheiluseura tälle mahtaa? No vaikka mitä! Lue tarina siitä, kuinka livestriimi syntyi lähes tyhjästä ja jäsenet pääsivät treenaamaan kodeissaan!


Kova pala pienelle urheiluseuralle


Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti suljimme urheiluseuramme ovet perjantaina 13.3. Mutta mitä tehdä nyt, kun kaikki tavallinen toimintamme on tauolla? Kuinka oikein harjoitella kontaktilajia, kun sosiaalisia kontakteja tulee nyt välttää?


Poikkeuksellinen tilanne muutti äkisti myös monen jäsenemme arkea.

Halusimme ennen kaikkea tukea jäseniämme jatkamaan hyvässä vauhdissa olevaa harjoittelua, sekä säilyttämään liikunnan ilon myös erikoisoloissa.

Sulkemispäätöksen jälkeen ideointi alkoi välittömästi seuran hallituksessa. Myös jäseniltä sateli hyviä vinkkejä ja toiveita treenien järjestämiseksi.


Livestriimi pystyyn ja treenikalenteri uusiksi


Kartoitimme jäsenten kiinnostusta vielä kyselyllä, ja vastaus oli selvä: haluamme treenata myös etänä! Seuran hallituksesta löytyi onneksemme sekä teknistä osaamista että rohkeutta ja intoa opetella uutta.

Tavallisesti IMBA Finland tarjoaa jäsenille treenejä useita kertoja viikossa, ja tämän lisäksi peruskurssia suorittavat harjoittelevat kahdesti viikossa. Nyt treenikalenteri meni äkkiä uusiksi, ja opettajat pohtivat erilaisia vaihtoehtoja. Harjoittelumuotoja sopeutettiin kotioloissa tehtäviksi.

Monipuolisena lajina Muay Boranista löytyy valtava määrä myös sooloharjoittelumahdollisuuksia.

Livestriimi laitettiin pystyyn viikonloppuna, ja ensimmäiset testitreenit päästiin vetämään tiistaina. ”Enhän mä ole tällaista koskaan ennen vetänyt” totesi seuran pääopettaja Dani Warnicki vielä puoli tuntia ennen lähetyksen alkua. Kameran edessä opetus lähti kuitenkin kulkemaan aivan kuin treeniporukka olisi koolla, ja normaali treeni meneillään.


Ensimmäiset livetreenit tavoittivat jo yli neljänneksen seuran aktiivijäsenistä. Tsemppiviestit ja kiitokset etätreeneistä kannustivat jatkamaan.

"Makuuhuoneeni on nyt kuin sauna - kiitos treeneistä. Jatkakaa näitä!" "Huikeeta!" "Tulipa kova ikävä treeniporukkaa" "Vaikka nyt en ehdi treenata, jo katsomisesta tulee hiki"
Etäopetusta - IMBA:n livetreenit auki kotikoneella
Etäyhteydellä treeneihin pääsee osallistumaan vaikka kotoa olohuoneesta käsin.

Yhteisö kantaa yli karanteenien ja rajoitusten


Juuri nyt erittäin moni yhdistys, yritys ja yksityishenkilö on uuden ja vakavan tilanteen äärellä. Meistä monia huolettavat pandemian kesto ja vaikutukset, joita ei vielä osata kuin arvailla. Haluamme tämän epävarmuuden keskellä tarjota pilkahduksen tavallista arkea etätreenien muodossa.

"Oli kyllä hieno huomata, että näin moni jäsen innostui jo tästä testilähetyksestä. Toivottavasti tällä voidaan tukea ja innostaa jengiä jatkamaan harjoittelua" kommentoi IMBA Finlandin pääopettaja Dani Warnicki.

Yli karanteenirajojen, peruttujen tapahtumien ja rajoitusten yksi asia pysyy: tiivis yhteisömme. Jaksetaan siis yhdessä tämän raskaan ja poikkeuksellisen ajan yli. Ennen kuin arvaammekaan, olemme taas treenaamassa yhdessä tutulla kotisalilla.


 

Tiesitkö? Yksinkertainen livestriimi ei välttämättä vaadi suurtakaan teknistä osaamista. Online-lähetyksen saat pystyyn helpoimmilaan jo pelkällä älypuhelimella esimerkiksi Facebook Liven tai Youtuben livelähetysten kautta.

Comments


bottom of page