top of page

”Mehän ollaan yhtä suurta perhettä” – motivaatiota mahtavilta treenikavereilta

Mitä IMBA Finlandin väki tuumii treenikavereistaan? Millainen merkitys porukalla on motivaatiolle? Ystävänpäivän kunniaksi on aika kehua ja kiittää koko vuoden tsempanneita treenikavereita – mitä harrastaminen olisikaan ilman heitä! Teksti on höystetty IMBA Finlandin jäsenten kommenteilla.IMBA:ssa treenaamisen ei kuulu olla liian vakavaa - tarvittaessa osataan irrotella

Treenikaverilta lisäboostia harjoitteluun


Yksilölajin harrastaminen ei tarkoita yksinäistä puurtamista – päinvastoin. Treeniporukka kannustaa parhaimmillaan kaikkia ylittämään itsensä. Vai mitä mieltä ovat IMBA Finlandin jäsenet, joiden kommentteja keräsin tähän postaukseen?

”Romanttisesti voisin sanoa, että oman aviomiehen kanssa pystypainissa saa kyllä hyvin tehoja irti”

Pitkäjänteiseen ja tavoitteelliseen treenaamiseen saa helposti uppoamaan runsaasti aikaa. Ystävät ovat kuitenkin paikalla ja tsemppaavat yhdessä kohti tavoitteita – ja samalla saa viettää laatuaikaa yhteisen harrastuksen parissa.


”Koska treeneissä ja salilla tulee vietettyä niin paljon aikaa, on mahtavaa että sen voi tehdä yhdessä ystävien kanssa”


Halloween-treeneissä pukeuduttiin teeman mukaisesti

Erä alkaa – kumarrus, klikkaus ja menoksi!


Muay Borania harjoitellessamme treenikaveria kunnioitetaan aina kumarruksella ennen kunkin harjoitteen alkua, ja moni heittää myös ylävitoset tai klikkauksen parin kanssa ennen erän starttaamista. Erityisesti päditreeneissä kun toinen pitää potkutyynyjä ja toinen hikoilee, on kaverin tsemppaus tärkeää erän lähestyessä loppuaan.


”Se kun oot ihan rikki jo ja kaveri tsemppaa ja kannustaa jaksaan tuo pirusti lisää tahtoo ja voimaa ottaa kaikki itestä irti.”


Hyvän treenikaverin kanssa harjoittelusta saa vielä enemmän irti!

”Treenikaverin virne kun se on ihan rikki pädikombojen jälkeen, se on rakkautta se”

Monelle meistä treenikaveri on paras tsemppari silloin, kun mikään muu ei saa lähtemään salille. Harjoittelu hyvässä porukassa tuo hymyn huulille myös huonompana päivänä.


”Älyttömän mukava tulla aina treeneihin. Vaikka miten ketuttaa työ tai maailma ni aina poistuu paremmalla mielellä”Välillä porukalla saadaan hyvät naurut myös kesken harjoituksen

"Hyvä treeniporukka saa hymyn huulille"

Kaverin jeesaaminen on osa omaa oppimista


Meistä jokaisella on jotain jaettavaa toiselle – olimme sitten opettajia tai vasta-alkajia. Treenikaverilta voikin oppia hurjasti, kun harjoittelee avoimin mielin ja on vastaanottavainen palautteelle. Parin kanssa kokeillessa on koko ajan kahdet aivot miettimässä, miten tietty liike tulikaan suorittaa, ja mitä vielä kannattaisi huomioida.

”Ite tykkään, kun salilla on hyvä yhteisöllisyys. Vanhemmat harrastajat jeesaa ja ohjaa nuorta pikku potkijaa.”

Yhteishenki on mielestäni kaiken A ja O, kun harjoitellaan kontaktilajia. Turvallinen treeni ja ystävällinen treenipari takaavat, että harjoittelukin on mielekästä. IMBA Finlandista on rakentunut välittävä ja ystävällinen yhteisö, jonka mahtava henki on kaikkien opettajiemme ja jäsentemme ansiota.


”Kaikkihan ny perheen kanssa haluaa aikaa viettää ja mehän ollaankin yhtä suurta perhettä”


Oikein iloista ystävänpäivää IMBA Finlandin jäsenille sekä muille blogin lukijoille!Comments


bottom of page