top of page

Mahtava treeniporukka innostaa – Evert Sipilä

Evert Sipilä aloitti Muay Boranin harrastamisen kevättalvella 2018. Laji on opettanut paljon uutta, muuttanut arkirytmiä ja tutustuttanut mainioon treeniporukkaan – sekä paljon muuta! Lue koko tarina:

Evert, Muay Boran IMBA Finland

Thainyrkkeilyä vai Muay Borania?

”Aina mulla oli ollut sellainen ajatus, että jotain taistelulajia haluaisin harrastaa”, kertoo Muay Borania 1,5 vuotta treenannut Evert Sipilä.


Edellisen harrastuslajin lopettamisesta oli vuosi, ja Evert kaipasi arkeensa tekemistä. ”Tarviihan sitä liikuntaa että saa jonkinlaista iloa irti elämästä” Evert toteaa. IMBA:n salilla järjestetty kyynärpäiden käytön seminaari herätti mielenkiinnon, ja hän päätti lähteä kokeilemaan.


Usein Muay Boran sekoitetaan thainyrkkeilyyn, ja sama tapahtui Evertinkin kohdalla.

”Oikeastaan luulin tulevani thainyrkkeilytreeneihin, ja hieman alkoi epäilyttää kun kuulin, että kyse onkin Muay Boranista”. Uteliaisuus voitti, ja epäilyksistä huolimatta Evert jatkoi harrastusta peruskurssilla. ”Päätin että kun itseni tänne sain, niin katson mikä on meininki. Ja meininkihän oli hyvä.”


Muay Boran IMBA Finland, kiertopotku


Monenlaisia hyötyjä hauskasta harrastamisesta

Treeni on tuonut mukanaan monenlaisia hyötyjä sekä hauskaa ajanvietettä. ”Ennen Muay Boranin aloittamista oli usein uniongelmia, ja tuli syötyä vähän milloin sattuu” Evert kuvailee. Treenaamisen myötä arjen rytmi on muuttunut säännöllisemmäksi.


Myös esimerkiksi kehonhallinnassa Evert kertoo kehittyneensä hurjasti lajin aloittamisen ja aktiivisen harjoittelun myötä. ”Kun tekemiseen on saanut rentoutta, niin erilaiset tekniikat ja liikkeet lähtee paljon paremmin.”


Tekniikka- ja päditreenien ohella IMBA:n opetusohjelmaan kuuluu myös sparraaminen. ”Se on vähän kuin sellaista peliä, ehkä siksi tykkään siitä eniten” Evert tuumii. Sopiva tasapaino tekniikkatreenien ja vauhdikkaiden sparrien välillä opettaakin paljon, ja ahkera treenaaminen on kehittänyt taitoja harppauksittain.

Ennalta määrättyä sparria - "Pre-arranged sparring" - IMBA Finland

Treeniporukka on tärkeä osa harrastamista

Treeneissä motivoi paitsi uuden oppiminen, myös treeniporukka. Useamman kerran viikossa harjoitellessa pääsee näkemään samoja harrastuskavereita paljon, ja oppii myös tuntemaan heitä paremmin. Myös treenien jälkeiset venyttelyhetket ovat mieluisaa ajanvietettä, kun treenikavereiden kanssa syvennytään kiinnostaviin keskusteluihin.


”Ehdottomasti mukavinta on tällainen porukka, minkä kanssa pystyy treenaamaan hyvin. Täällä on sellaista jengiä, että kaikilla on kyllä hauskaa” Evert toteaa.

Seuraavaksi Evertin tavoitteena on harjoitella kuudennelle Khanille eli taitotasolle kuuluvia asioita, kuten erilaisia vastahyökkäystekniikoita. Motivaatiota ja intoa treenaamiseen Evert uskoo riittävän vielä pitkälle tulevaisuuteenkin. ”Varmaan jonain päivänä mä olen se, joka muistelee uusille treenaajille menneitä ja puhuu että silloin aikanaan kun minä aloitin täällä…"

 

Mukaan seuraavalle Muay Boranin peruskurssille? Lue lisää tästä!

Comentarios


bottom of page