top of page

Kansainvälinen akatemia – mitä se tarkoittaa?


IMBA on vienyt minua mm. Italiaan ja Sveitsiin, ja olen saanut ystäviä ympäri maailmaa aina Kolumbiasta ja Australiasta saakka. Keväällä maaedustajamme sekä yksi seuran jäsen lähtevät jopa Meksikoon asti treenaamaan. Mitä kansainvälisyys akatemiassamme tarkoittaa ja miten se näkyy arjessamme Tampereella?

Ystäviämme Italiasta - Marcello, Imma ja Saverio

Yhtä suurta perhettä

Virallisesti olemme akatemia, mutta epävirallisesti puhumme IMBA Familystä – perheestä. Jokavuotisella treenileirillä Italian Costacciarossa tämä korostuu, kun vehreälle leirintäalueelle kerääntyy IMBA:n väkeä ympäri maailmaa treenaamaan yhdessä. Tunnelma on mitä lämpimin, ja vanhat sekä uudet tuttavuudet otetaan vastaan sydämellisin tervehdyksin.

IMBA on suuri perhe, joka todella välittää jäsenistään.

Perhe toivottaa jäsenensä myös tervetulleiksi omille saleilleen eri puolille maapalloa. IMBA:n opetusohjelman suuri etu on se, että opetuksen perusta on sama - menit sitten salille Britanniassa, Mexicossa tai täällä meillä Tampereella.


On lisäksi hienoa, miten muilla saleilla iloitaan kansainvälisistä vieraista. Sveitsissä sekä päämajassamme Italiassa vierailtuani voin todeta, että vastaanotto on erittäin lämmin ja vieraista pidetään hyvää huolta.

International isolla I:llä

Yli 20 maata ja monta mannerta. Mikä meitä sitten yhdistää? Intohimo taistelulajiin nimeltä Muay Boran. Aina edes yhteistä kieltä ei ole saatavilla, mutta se ei menoa hidasta. Lajin tekniikoiden thainkielisiä nimiä ei opetella suotta, vaan niiden avulla pystymme kommunikoimaan treenitilanteissa, vaikka muuten emme ymmärtäisi sanaakaan toistemme puheesta.


Löytyy IMBA:sta toki kielitaitoakin, ja treenien lomassa olen itsekin oppinut hieman espanjan sekä italian alkeita. Mutta yhteistä kieltä ei loppujen lopuksi edes aina kaipaa, sillä tunnelma korvaa puuttuvat sanat.

Näin Tampereelta katsottuna Brasilia tai Sveitsikin ovat melko kaukaisia, mutta IMBA on meidän linkkimme muihin maihin. Treenileirillä olen saanut uusia ystäviä niin ympäri Eurooppaa, kuin aina Etelä-Amerikkaa ja Australiaakin myöten. Nämä ystävyydet ovat tärkeitä ja korvaamattomia, yhteys on vahva vaikka tapaammekin harvoin kasvotusten.


Vierailulla Sveitsissä IMBA:n salilla

World Day kerää IMBA:n yhteen eri puolilla maailmaa

Tänä lauantaina vietettävä, vuosittain toistuva IMBA World Day ei ole mikä tahansa lauantai. Silloin kaikilla IMBA:n saleilla mainituissa yli 20 maassa treenataan yhdessä. Tapahtuma on hajallaan ympäri maailman, mutta me koemme olevamme yhdessä.


Samaan opetusohjelmaan perustuen ja samoihin arvoihin nojaten me treenaamme kuten italialaiset, brasilialaiset, kolumbialaiset, sveitsiläiset, meksikolaiset, portugalilaiset, kreikkalaiset… Lista jatkuu jatkumistaan.

World Day on vain yksi tapahtuma, mutta kansainvälisyys on todellisuudessa IMBA:ssa läsnä joka päivä. Ystävämme ympäri maailman ovat aina sähköpostin tai soiton päässä, ja yhteyttä pidetäänkin säännöllisesti. Verkosto on massiivinen, ja tietämys sen sisällä sitäkin suurempi. On valtavan hienoa olla osa osaavaa kansainvälistä akatemiaa – ja ennen kaikkea suurta maailmanlaajuista perhettä.


IMBA Finlandin porukkaa Italian Costacciarossa - keskellä akatemiamme johtaja, suurmestari Marco De Cesaris ja oikeassa reunassa Mestari Maria Vallone

Comments


bottom of page