top of page

IMBA:N

TREENI-JÄRJESTELMÄ

KUINKA HARJOITTELEMME MUAY BORANIA?

keho ja mieli vahvistuvat

Treenijärjestelmämme tarkoitus on pysyä jatkuvasti hyvässä kunnossa – aivan kuin muinaisen Siamin soturit tekivät.

Treenaamme monin tavoin sekä yksin että parin kanssa. Harjoitusmuotojamme ovat esimerkiksi varjonyrkkeily, liikesarjat, iskuharjoittelu potkutyynyihin ja pistehanskoihin, nyrkkeilysäkillä treenaaminen sekä sparraaminen hyvien suojavarusteiden kera.

Treenijärjestelmämme kehittää kaikkia fyysisen kunnon osa-alueita, kuten voimaa, kestävyyttä, tasapainoa ja liikkuvuutta.

Treeneissä teemme siksi erilaisia harjoituksia kehon painolla, ja toisinaan käytämme erilaisia välineitä kuten kahvakuulia ja käsipainoja. Kaikki harjoittelu etenee asteittain jokaisen oman taitotason mukaan. Meistä jokainen kilpailee ainoastaan itseään, ei toisiamme vastaan.

Treenijärjestelmämme kehittää kaikkia fyysisen kunnon osa-alueita.

Knee%203_edited.jpg

Kansainvälinen opetusohjelma

Muay Boran on sateenvarjotermi useille thai-taistelutyyleille, joten opittavaa riittää. Jotta kokonaiskuva olisi helpompi hahmottaa, IMBA:ssa opeteltava tieto on järjestetty yhteiseen opetusohjelmaan. Samaa opetusohjelmaa seurataan kaikilla IMBA:n saleilla ympäri maailman.

Tämä tarkoittaa, että treenikaverimme ympäri maailman harjoittelevat samoin tavoin kuin mekin Suomessa. Harjoittelu alkaa vakaasta pohjasta perustekniikoita, joiden päälle lisäämme joka tasolla uutta.

IMBA:n opetusohjelmaa seuraamalla pääset kurkistamaan uusiin, innostaviin tekniikoihin samalla kerraten jo aiemmin opittua. Taso kerrallaan lajin laaja kirjo tekniikoita tallentuu mieleesi ja lihasmuistiisi systemaattisella tavalla. 

Jos treenaat ilman tiimiä, voit suoriutua kohtalaisen hyvin, mutta et parhaalla tavalla. Tiimisi on hyvin tärkeä.

Suurmestari Marco De Cesaris

TIEDE. TAIDE. HENKI.

Yrityksen ja erehdyksen kautta kehittyneet Muay Boranin tekniikat ovat suoraviivaisia ja tehokkaita. Tekniikkamme perustuvat fysiikkaan, kehon mekaniikkaan, anatomiaan ja psykologiaan.

 

Harjoittelussamme pyrimme lähelle täydellisyyttä. Kukaan ei tietenkään ole täydellinen, mutta pyrimme oppimaan niin hyviksi kuin voimme – askel kerrallaan. Tämä on lajin taiteellinen puoli: ihmiskehon liikkeiden kauneus ja pyrkimys virheettömiin suorituksiin, soljuvaan ja vaivattomaan liikkeeseen josta syntyy tehokkuus taisteluun.

Treenikaverin, opettajien, mestarin, vastustajan ja thaimaalaisen perinteen kunnioittaminen on tärkeä osa harjoitteluamme. Meillä on hauskaa ja harjoittelemme tosissamme, mutta kunnioitus ja lajin henki ovat silti kenties kaikista tärkeimmät salilla opittavat asiat.

Khan-tasot
kuin vyöarvot?

Oletko kuullut mustasta vyöstä? Meidän järjestelmämme on vähän samanlainen, mutta vöiden sijaan käytämme mongkoneja, perinteisiä thaimaalaisia koristenauhoja. Mongkonin väri osoittaa, mille tasolle harjoittelija on opetusohjelmassa edennyt.

 

Opetusohjelma on jaettu 15 tasoon. Ensimmäiset 9 ovat oppilastasoja, joiden jälkeen alkavat opettajatasot.

Oikeastaan IMBA:ssa opimme opettaaksemme muita, ja tavoitteena on elinikäinen oppiminen. Siispä tasokokeen suorittaminen tarkoittaa, että oppiminen on vasta alkanut.

Anni.gif
Practical info

opimme auttaaksemme muita oppimaan.

 

Tavoitteemme on opettaa ja oppia niin hyvin, että voimme jakaa tietoa ja siirtää sitä eteenpäin. Jaamme oppimaamme tietoa toisillemme sekä kaikille uusille innokkaille harjoittelijoille peruskurssillamme. Jo ennen IMBA:an liittymistä voit käydä kurkistamassa tekniikoita ja videoita selityksineen ilmaisessa web-sovelluksessamme.

Yhteisö on meidän vahvuutemme.

 

Lämmin ja kannustava ilmapiiri. Tunne siitä, että harjoittelemme yhdessä kohti yhteisiä tavoitteita ja kehitymme paremmiksi yhdessä auttaaksemme toisiamme.

bottom of page